вторник, 15 декабря 2015 г.






Сьогодні - Міжнародний день чаю

     «День чаю» відзначається щорічно 15 грудня. Про користь вживання різноманітних сортів чаю написано не мало наукових праць. У багатьох країнах по всьому світу існують унікальні багатовікові чайні традиції. 
      Традиція побалувати себе чайком з'явилася в англійців з незапам'ятних часів, а саме в 1664 році одна східно-індійська компанія піднесла королю Чарльзу II незвичайний на ті часи подарунок - засушені листочки індійського чаю. Подарунок був воістину королівським, так як обкладався при ввезенні астрономічної митом.
      Традиція чаювання «Five O'clock» з'явилася в 1840 році завдяки сьомий герцогині Бедфордской Ганні. Між раннім обідом і пізньою вечерею, який сервірували після 8-ми годин вечора, вона встигала жахливо зголодніти. Тоді вона наказала подавати для неї чай з молоком, а в навантаження до нього солодкі кекси та тістечка. Незабаром традиція післяобіднього чаю завоювала шлунки привілейованого класу і стала невід'ємною частиною вікторіанської епохи, а пізніше увійшла і в національну культуру британського чаювання.

      Починаючи з 1880 року дорогі лондонські готелі стали влаштовувати для своїх відвідувачів вишукані чаювання. З цієї нагоди джентельмени надягали костюми з метеликами, леді одягалися в самі елегантні наряди, розкішні капелюшки, натягували рукавички і відправлялися на церемонію, де для них спеціально були накриті столи з накрохмаленими білосніжними скатертинами, на яких красувався дорогою англійська порцеляна з срібними приборами. 

Чайные традиции Англии
     Більше про чайні традиції Англії можна дізнатись за посиланням:

http://vilingstore.net/Eda-i-napitki-c12/Chaynye-tradicii-Anglii-i119156#FaceboxDefault

Комментариев нет:

Отправить комментарий