пятница, 29 января 2016 г.


1856 - королева Великобританії Вікторія заснувала вищу військову нагороду країни - «Хрест Вікторії». 
У всі часи і у всіх народів прославлялися мужність і доблесть воїнів, які здійснювали подвиги в ім'я Вітчизни. Їм вручали різного роду нагороди. 
У Великобританії це «Хрест Вікторії». Найпочеснішу нагороду ввела 29 січня 1856 королева Великобританії Вікторія. Виготовляється нагорода з бронзи незмінно на ювелірній фірмі «Ханкокс». 
За формою це простий хрест, в центрі розташувалися корона і лев на ній. Слова «За відвагу» чітко визначають ступінь героїзму воїна, що отримав почесний орден. Право отримати «Хрест Вікторії» є у будь - якого солдата чи офіцера, службовця в британській армії з одним тільки застереженням: подвиг повинен бути здійснений під вогнем противника. 
Мало кому при житті вдавалося отримати цю нагороду, тому король Едуард VII в 1902 році дозволив вручати «Хрест Вікторії» родичам загиблого героя. А король Георг V в 1920 році зумів переконати Уряд у тому, що ніяке злочин не дає права позбавляти героя законної нагороди. За всю історію існування цього ордена їм нагороджені 1355 чоловік. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий